Cherrypicking bij Den Hof

Bij www.duurzaamdoorwaalre.nl zijn ondernemers, bewoners en belangstellenden betrokken geweest. Samen hebben ze ideeën en wensen ingebracht voor verbetering van Den Hof en herinrichting van de N69. Het was raadsleden expliciet verboden om bij de vergaderingen aanwezig te zijn.
Op de website is slechts 1 reactie te vinden en hebben totaal 7 mensen (d.d. 12 september 2017) over het ontwerp hun stem uitgebracht. Ook zijn er geen verslagen van ingebrachte ideeën en wensen en wat er mee gedaan is, of niet, of wat toegezegd zou zijn dat het later verwerkt zou worden. Of waarom niet alle deelnemers het eens waren met de plannen. Juist tegengeluid is belangrijk om te weten. Wie zegt dan dat het een goed proces is geweest, hoe is dat te controleren door de raad?  De mogelijkheid bestaat dat er uit de ideeën en wensen alleen die dingen overgenomen zijn die pasten bij de wensen van het College… Cherrypicking dus.
Daarnaast is er grote onduidelijkheid over het toekomstige autoverkeer over de oude N69: de wens van de gemeenteraad (per aangenomen motie geuit) is dat het een 30 km zone moet worden. Maar dan moet het ook zodanig ingericht worden dat er niet harder gereden kan worden. Dat lijkt nu niet het geval. Dan wordt de situatie in de toekomst alleen maar gevaarlijker! ZW14 zal op de noodzaak van verkeersreductie en snelheidsbeperking blijven hameren.
Ook het vrachtwagenverbod zou sneller in moeten gaan: de uitspraak van de rechter vorige week over de plicht van de overheid tot snellere verbetering van de luchtkwaliteit kan hierbij mogelijk van dienst zijn. Daarvoor is wel samen optrekken met minstens Valkenswaard, maar mogelijk ook Eindhoven nodig.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , . Bookmark de permalink.