Vraag waterschap De Dommel om advies over ‘water parkeren’ in je eigen tuin

Op 6 mei organiseert waterschap De Dommel de Zondag Waterdag. Kijk voor het volledige programma hier. O.a. is er de ‘reis van het water’ vanuit uw huis naar de beek, er is fun voor kinderen en u kunt zien wat er allemaal leeft in de beek.

Op die dag kunt u ook advies vragen over wat u zelf kunt doen om de kosten van de waterzuivering te beperken. Door klimaatverandering krijgen we steeds vaker te maken met extreem weer, zoals hoosbuien. Tuinen zijn bij uitstek de plek om regen op te vangen. Benieuwd hoe jij jouw tuin kunt omtoveren in een watervriendelijke tuin? Breng een foto of plattegrond van je tuin mee en krijg persoonlijke tips en ideeën van het Waterschap of de gemeente Boxtel met de actie Steenbreek. Tegels de tuinen uit! Het water kan dan beter worden opgenomen. Leg een geveltuintje aan, plaats een regenton of kies voor een groen dak. Op Zondag Waterdag vertelt het waterschap wat er allemaal mogelijk is.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.