Nieuwe coalitie in Waalre geinstalleerd en debat over het programma

Op 5 juni zijn de nieuwe wethouders in Waalre geinstalleerd.
Namens AWB, GL en ZW14 zijn dat Lianne Smit-Volkers en Arno Uijlenhoef.
Namens het CDA is Alexander van Holstein benoemd en namens de VVD Loek Kruip.
Alle nieuwe wethouders: gefeliciteerd en heel veel plezier toegewenst.

Waarom wordt hen veel plezier toegewenst? Omdat ZW14 het belangrijk vindt dat wethouders, maar ook raadsleden met plezier hun werk (kunnen) doen. Dat betekent respectvol met elkaar omgaan, elkaar goed en tijdig informeren over nieuwe ideeën en wensen, en goed naar elkaar luisteren. Bij voorstellen zijn er bij voorkeur meerdere keuzes toegelicht, zodat een debat mogelijk is. Het is dus zeker mogelijk dat de ‘coalitie’partijen verschillend stemmen. Voorwaarde is dat dit gebeurt op basis van feiten en niet uit politiek gewin of politieke rancune.
Spannend. De tijd zal het leren. Maar Waalre heeft een andere bestuurscultuur nodig. Waarbij alle raadsleden en alle fractieondersteuners kunnen meedoen en niemand de boventoon voert. We zullen nog veel moeten leren!

Lees de stukken op de website van de gemeente Waalre (agendapunt 10 en 11): https://www.waalre.nl/bestuur-en-organisatie/gemeenteraad/vergadering/eb9282ab-c003-4159-ae03-2dd904469175

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.