Raad van State keurt PIP van Westparallel goed!

Anderhalf jaar later dan gehoopt en verwacht is die er dan toch:
Vandaag 13 juni 2018 maakte de Raad van State bekend dat ze onherroepelijk goedkeuring verleent aan het Provinciale Inpassings Plan (PIP) van de Westparallel. Deze nieuwe weg moet de huidige N69 gaan vervangen die dwars door de dorpskernen van Valkenswaard en Waalre loopt en veel sluipverkeer veroorzaakt. We zijn weer een belangrijke stap verder!

Lees ook: http://www.grenscorridorn69.nl/nieuws/nieuwe-n69/item/pip-n69

Uit het betoog van Nan Zevenhek bij haar afscheid van de gemeenteraad van Waalre op 8 november 2016:
Ik hoop en verwacht ook dat de Raad van State binnenkort een positieve uitspraak doet over de N69, de nieuw aan te leggen Westparallel. Deze zorgt ervoor dat de doorgaande wegen in Waalre (de huidige N69 en de Traverse) weer beter leefbaar zijn, met minder gezondheidsrisico’s, met rustig rijdend verkeer etc. Jarenlang samenwerken van raadsleden, wethouders, statenleden, waterschappers, boeren, natuurorganisaties etc. ligt hieraan ten grondslag. Echt netwerken dus. Ik ben trots op de bijdrage die ik daar aan heb mogen leveren. Voor mij was het doorgaand verkeer door ons mooie dorp dé reden om 16 jaar geleden de politiek in te gaan.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.