Ekenrooisestraat: alle bomen weg

Gisteren bij het rondbrengen van de folders van ZW14 zagen we helaas dat alle bomen langs de Ekenrooisestraat bij het Beekdael project omgehakt waren.
Terwijl in de aan de raad gepresenteerde plannen er op het terrein zelf 1 mooie boom zou blijven staan (die inderdaad behouden is), en dat langs de Ekenrooisestraat alleen die bomen gekapt worden, die voor een inrit staan. Dit document toont een aantal fragmenten uit de indertijd gepresenteerde plannen: Beekdael documenten 20180320

Volgens een woordvoerder van het project zouden er wat extra bomen gekapt zijn, omdat ze de zonnepanelen op de daken zouden belemmeren. Maar dit zijn niet zomaar wat extra bomen die gekapt zijn, maar betreft ALLE bomen. De bomen stonden voor een groot deel aan de noordzijde van de huizen (dus niks geen wegnemen van zon van de zonnepanelen) en zelfs helemaal apart van de huizen….

Navraag bij de wethouder leerde dat er vorig jaar blijkbaar geconstateerd is dat de bomen ziek zijn. De gemeenteraad is daar echter niet over geïnformeerd. ZW14 had dan zeker van haar fractiebudget een onafhankelijke expert uitgenodigd. Bert Links (lijst 5 plaats 2) heeft dit indertijd bij de Juliana Lannoylaan ook gedaan. Toen wilde de gemeente daar ook alle bomen kappen. Op basis van het onderzoek van de bomenexpert en door lobbywerk in de gemeenteraad zijn de plannen voor de herinrichting toen aangepast en zijn de bomen behouden.

Dat kun nu helaas niet meer bij de omgehakte bomen. Weg is weg.
Terwijl afgelopen jaren de gemeenteraad diverse keren haar zorg over de vele gekapte bomen in Waalre heeft uitgesproken. Blijkbaar had wethouder van Liempd van de PvdA hier geen oren naar….

beekdael 1 beekdael 3 beekdael 2 beekdael 4 beekdael 5 beekdael 6