Gratis cursus Politiek Actief: Ook voor u!

*** bijgevoegde cursus is in 2016 georganiseerd. Heeft u ook hiervoor belangstelling, laat het ons weten, want dan herhalen we de cursus ***

Beste inwoner van Waalre,
Vraagt u zich wel eens af hoe de beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Denkt u wel eens: ‘Dat kan beter!’ Of, u wilt iets voor elkaar krijgen bij de gemeente maar u weet niet hoe? Volg dan de gratis cursus Politiek Actief voor inwoners van Waalre en Veldhoven.

De cursus start op maandag 3 oktober 2016 in het gemeentehuis in Veldhoven. Aanmelden kan via gemeentecontactcentrum@waalre.nl of telefonisch via (040)2282500
In de cursus vergroot u uw kennis van lokale democratie en politiek. Daarnaast staan praktische vaardigheden als debatteren en lobbyen op het programma. Ook als u interesse heeft in actieve deelname aan de politiek, bijvoorbeeld in de vorm van raadslidmaatschap kunt u zich in deze cursus oriënteren. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten in de avonduren, die afwisselend in het gemeentehuis van Veldhoven en Waalre plaatsvinden:
1. maandag 3 oktober in Veldhoven: Introductie en algemene staatsinrichting
2. maandag 10 oktober in Waalre: De gemeente
3. maandag 17 oktober in Veldhoven: De gemeenteraad
4. donderdag 20 oktober in Waalre: Lobbyen bij de gemeente
5. maandag 31 oktober in Veldhoven: Debatteren
6. dinsdag 8 november in Waalre: Raadsvergadering – begrotingsbehandeling

De cursus wordt verzorgd door ProDemos, Huis voor Democratie en Rechtsstaat. Aanmelden kan via gemeentecontactcentrum@waalre.nl of (040)2282500. Er is een beperkt aantal plaatsen dus meld u snel aan. Voor inwoners van Waalre en Veldhoven is de cursus kosteloos.
Met vriendelijke groet,
Burgemeester Jan Brenninkmeijer